© WiSt
RESTORATIVE FRIDAY

AUGUSTUS

3
VRIJDAG
ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER • Vrijdag 3 augustus, 19u30 – 21u30, €30, met Erwin Anemaat, inschrijven via admin@pranayogastudio.be.

Inhoud workshop

Rest and digest

We gaan helemaal niets doen! Deze twee uur durende workshop gaat om minder ‘doen’ en meer ‘zijn’. We houden de zittende en liggende houdingen voor langere tijd aan. We activeren daarmee ons zogenaamde para-symphatische zenuwstelstel, het systeem dat ons lichaam en ons brein laat rusten en verwerken.

Lichaam, geest en ziel zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat als we het over spijsvertering gaan hebben, we het niet alleen hebben over het verteren van voedsel. We verteren ook emoties, gevoelens, gedachten. Restorative yoga biedt een prachtige kans om naar binnen te keren, lagen af te pellen en onszelf over te geven aan wie we écht zijn.

Restorative houdingen zijn nooit oncomfortabel. We gaan voor maximale ontspanning. Misschien is deze yogavorm niet zo zeer een fysieke uitdaging, maar loslaten en jezelf overgeven aan kalmte en volledige aanwezigheid is misschien veel uitdagender. Gun jezelf het geluk van stilte en rust in de snelheid van het dagelijks leven.

Wie is Erwin?

Ik ben Erwin Anemaat. Ik ben yogadocent en massagetherapeut. Enkele jaren geleden hebben mijn vrouw Roos en ik onze zekerheden opgegeven en richten we ons momenteel op reizen, persoonlijke ontwikkeling, verdieping en innerlijke groei.

Tijdens deze Restorative Friday wil ik de langste reis die een mens kan maken, namelijk de reis van het hoofd naar het hart, met jullie delen.

Toen Roos en ik net een relatie hadden rolde zij op een ochtend een matje uit in haar kleine woonkamertje. “Wat ga jij doen?”, vroeg ik terwijl ik mijn tweede sigaret van die ochtend uitdrukte.

Het antwoord was duidelijk: “Yoga!” Alle clichés over yoga liet ik de revue passeren; dat is voor vrouwen, ik ben daar niet lenig genoeg voor en dat-stomme-spirituele-gedoe. Toch stond ik op en deed met haar mee. De volgende ochtend wilde ik opnieuw en na een week kocht Roos mijn eerste yogamat.

Al binnen een half jaar stond ik dagelijks op de mat en na een klein jaar dacht ik voor het eerst na over een docentenopleiding. Op een yogafestival in Nederland kwam ik in aanraking met Vinyasa Flow yoga en dat was liefde op het eerste gezicht.

Voor mijn opleiding koos ik bewust voor een opleiding met mannelijke docenten. Ik ging op de naam van Johan Noorloos af en vond daarbij twee geweldige andere teachers in Marcel van de Vis en Anat Geiger. Via hen en door een blessure kwam ik in aanraking met de zachtere vormen van yoga. De heilzame werking van de zachtere vormen zijn een cadeau voor een snel afgeleid persoon als ik.

Locatie

Prana Yoga Studio, Dorp 37/1, 2861 OLV Waver

Praktisch
•draag losse gemakkelijke kledij waarin je goed kan bewegen, breng een extra laagje mee
•eet liefst niets meer 1u voor de workshop
•breng je eigen yogamat mee, als je deze niet hebt, mag je eentje van ons gebruiken
•breng een flesje water mee, er is gratis water & thee voorzien na de workshop

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prana Yoga Studio
Dorp 37
2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
breng me hierheen