TIBETAANSE YOGA
Het fantastische aan Tibetaanse yoga is dat het zowel op het energetische, fysieke, mentale, emotionele als op spirituele vlak werkt. Er is voor elk wat wils, het zachte van mindfulness meditatie, wat meer beweging en gevoel met Lu Jong of het meer dynamische Tog Chöd voor de denkende mens. Mindfulness wordt sowieso in de Lu Jong en Tog Chöd lessen verweven.

Lu Jong bestaat uit een reeks zeer oude Tibetaanse lichaamsoefeningen uit de vajrayana traditie. Deze oefeningen zijn heel heilzaam voor lichaam en geest. Ze maken het lichaam soepel en krachtig en brengen de geest tot rust.

Tog Chöd zijn bewegingen met een licht houten zwaard voor lichaam en geest. Oorspronkelijk zijn het heilige dansen van Tibetaanse lama’s, een oude vorm van Tibetaanse yoga healing. Tog Chöd wordt traditioneel soms ook de dans van Yama genoemd. Anderen noemen het de uiterlijke Lu Jong oefening.

Het zijn sierlijke bewegingen op het ritme van de 5 elementen. Het is meditatie in beweging, in het hier en nu aanwezig zijn, bewust van onze emoties, gedachten en daden.

Je kan bij ’t groen poortje terecht voor de erkende docentenopleiding Tog Chöd en Lu Jong, alsook voor de wekelijkse lessen en intensieve workshops.

De lessen worden gegeven door een gecertificeerd en erkend Lu Jong, Mindfulness en Tog Chöd docente en educator. Leentje heeft haar opleidingen gevolgd bij Tulku Lobsang.